„Anke djé, anke bé“ – „everyone gather together in peace“

Джембето е инструмент, който събира хората заедно по мирен, вдъхновяващ и отворен начин. Това не е инструмент, запазен само за професионални музиканти и артисти, а напротив – джембето дава възможност на всеки да почувства ритъма и да се потопи в една древна музикална традиция, която прокарва мост между космическите и земните вибрации. В този смисъл племето на „Ямбадон“ е своеобразен пазител на „Вселенския пулс“, като същевременно дава възможност на всеки желаещ да осъществи своето пътешествие в световете на древните африкански барабани и „ритъм магии“!

ЯМ (свържи се с Ритъма) 

Можеш да се включиш в племето като започнеш индивидуални сесии или групови уроци с някой от нашите „Старейшини на ритъма“. Ще те въведем във философията на джембе, в традицията и ритуалите, свързани с африканските ритми. Ще се научиш на основни техники, базови ритми и ще развиеш чувството си за ритъм, така че да преминеш успешно на следващото вибрационно ниво 🙂

ЯМБА (нека Ритъмът ни свърже в кръг)

След като познаваш и свириш свободно основни техники и ритми, ти си вече готов да направиш своите първи крачки в свиренето в група (барабанен кръг). Тук ще задълбочиш своите знания за африканската перкусия, ще овладееш по-сложни техники, инструменти и ключови традиционни ритми. Основната цел на това равнище е да започнеш да свириш в кръг от хора, така че ритъмът, който поддържа всеки да се свърже с останалите, образувайки характерната за Западно Африканската традиция „полиритмия“. Това е общ полет, който повежда към онова пространство на хармония и спокойствие, което извисява и изчиства всяко едно напрежение. Ти вече си част от „Барабанен кръг“. Би ли продължил и по-нататък?

ЯМБАДОН (ансамбъл и сцена)

Вече си натрупал индивидуален и колективен опит, овладял си набор от ритми и техники, познаваш и споделяш философията на джембе. Време е да влезеш в „ансамбъла“ на племето! Тук ти ще извървиш своите крачки в основната група, към това да станеш артист в ансамбъл, да солираш и да свириш на сцена наред с други музиканти и пред разнообразна публика. На това ниво танцът и ритъмът ще се свържат и ще издигнат вибрацията още по-високо. Характерно за стила на групата е преливане между ритми, песни и танци, съпроводени от ритъм диалог с публиката. Ямбадон изнася клубни концерти, участва във фестивали, образователни семинари, барабанни кръгове, благотворителни концерти, събития за сплотяване на екипа и танцови работилници в България и чужбина. Добре дошъл в бандата!