Концерти и фестивали 

Ямбадон участва ежегодно в палитра от концерти и музикални събития на открито и в клубна среда. Ритъмът на джембетата оповестява началото на почти всеки по-голям фестивал, насочен към вътрешна хармония и сливане с природата – „Беглика“ (Голям Беглик), “Wake Up” (село Куклен), “Ритъмът на планината” (Самоков), „Ден на Африка“ (София), „Часът на Земята“ (София), “Sofia Drum Fest”, “Big Big Summer Reggae Festival” (София), “One Love Concert” (София) и много други. Гласът и повикът на джембетата събира фенове на най-различни музикални стилове и интуитивно кара всеки един човек да затанцува и потропва, следвайки общия пулс! 

Барабанни кръгове 

Ямбадон започва своето съществуване като малка барабанна работилница и кръг. С годините придобихме формата на ритъм движение и група, но запазихме своята почит и вдъхновение към барабанните кръгове. И това не е чудно, предвид, че именно в този формат е на-близко до традиционния празник и карнавал. Всеки участник дава своя принос за създаване и поддържане на общ пулс по лек и свободен начин. Барабанните кръгове могат да бъдат най-различни: за деца, за възрастни, семейни, за кауза, с много или малко хора, за сплотяване на екипа, като арт терапия, дори с духовна насоченост. При всяко положение, барабанните кръгове са една от най-успешните форми на работа и забавление.

Фирмени партита и ритуали 

През годините ритмите на Ямбадон достигат до големи компании, учебни заведения и организации. Целите могат да бъдат най-различни – от атрактивна шоу програма и сплотяване на екипа, до илюстрация на организационни ценности и култура; от изчистване на негативните емоции и умората, до изграждане на позитивна нагласа и колективен дух. Едно обаче е сигурно: барабаните позволяват всеки да изрази себе си по един празничен и невербален начин, разчупвайки рутината на всекидневието.

Танцови класове 

Африканският танц и ритъм са неразделими и свързани в общ пулс. Те оформят една цялост, така както земята и водата рисуват природата на Земята. Ямбадон има радостта да провежда танцови класове и събития редом с най-добрите танцьори в България. Бандата работи регулярно с Мария Косса и Виктор Велчев, както и с популярни в международен план артисти като Byshara Shokolate и Eleonora Buratti. Може да се каже, че най-цялостна и пълна картина на африканския ритъм човек може да види и усети именно в комбинацията между танц и ритъм.

Каузи 

Джембе е мирен инструмент, който дава възможност на всеки да участва пълноценно, независимо от различията. Всъщност, в африканските ритми може да се говори за разнообразие, но не и за различия – в ритъма всички стават едно цяло. Ето защо се опитваме да подкрепим хора, озовали се в „неизгодна позиция“ или имащи нужда от подкрепа. През годините успяхме да подкрепим с музиката си каузите на организации, работещи с деца с двигателни затруднения и рискови групи, допринесохме за подобряване на условията в български и африкански училища, подкрепихме „прохождащи“ фестивали и природозащитни организации. Стремим се да създаваме и поддържаме доброто и светлината на места където сивотата и мракът доминират.